Снимка Георги Гюлеметов ФБ Поредна скръбна вест помрачи празниците.Починал е строителният

...
Снимка Георги Гюлеметов ФБ Поредна скръбна вест помрачи празниците.Починал е строителният
Коментари Харесай

Почина Георги Гюлеметов

Снимка Георги Гюлеметов ФБ 

Поредна скръбна новина помрачи празниците.

Починал е строителният бизнесмен и някогашен претендент за кмет на Пловдив Георги Гюлеметов. През 2019 година той бе повдигнат от партия " Възраждане " на локалните кметски избори.

Скръбната вест съобщи в обществените мрежи жирналистът Веселина Божилова, съобщи Глас.бг. Ето какво написа тя: 

Цял ден през днешния ден се опитвахме да потвърдим или опровергаем новината, че си е отишъл от коронавирус Георги Гюлеметов- за жалост, оказа се истина.

Погребението е на следващия ден в Брацигово. Отиде си една спорна, само че доста ярка персона с огромен принос в днешния образ на Пловдив.

Той беше строителен бизнесмен, през 90-те работеше с цялостна пара. Построи със лични средства първия църковен храм в " Тракия " - един дребен параклис, до него аязмо. Започна огромна черква отново там, пристигна новият митрополит дядо Николай. Отне му параклиса, спря градежа на църквата.

Гюлеметов го претърпя, само че това му лиши сили. Негово дело- на каменоделеца от Брацигово, са каменните облицовки на Археологичекския подлез и подлеза до Тримонциум, на кулата на Международен панаир Пловдив, на новата постройка на Пловдивски университет, на Съдебната палата, подстъпите към Пешеходния мост. В началото на своята професионална активност е правил стъпалата към монумента на Христо Ботев в Калофер. Негово дело е и реставрацията на покрива на баня Старинна. И още, и още.

Преживя сложни години, опита и да се внедри в политиката, само че това е последното място, където можеше да влезе. Много може да се каже за него, и хубаво, и неприятно, само че главното е, че имаше фантазии и не се опасяваше да ги следва. Беше добър човек. Преди години, когато беше още в силата си на строителен бизнесмен, като ръководител на съдружие " Майки против дрогата ", съм срещала само от него схващане и подпомагане, когато пробвах да оказа помощ на възстановяващи се подвластни да стартират работа след лекуване. Единствен той протегна ръка тогава. Тия неща не се не помнят. Жоро, доста се надявах тая вест да не е вярна, само че уви...

Любопитното е, че точно издигнатото от него аязмо предходната година бе облепено с некролози, обявяващи подправената скръбна новина за гибелта му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР